IDIVIDI ËSHT I PASUR AQ SA JEP PËR A-LLA-H JO SA KA-        -P            A           S            U             N           I-                    

Ju falemnderojmë për pagesat e antarsisë dhe donacionet për Dhjetor 2015 Shoqata Humanitare Lugina e Preshevës

Kontributi dhe ndimat totale e SHHLP,së për Vitin 2015 janë 15.320.Fr- Zoti i shpërbleftë të gjithë pjesëmarrsit:

       DIAGRAMI ZYRTARË I SHOQATËS    

Nji takim me studenten e matematikës Arta


                 FTESË PËR SOLIDARITET

Të nderuarë  antarë  dhe bashkëatdhetarë  firma dhe biznese shqiptare në zvicër dhe ju mbështetës të shoqatës shhlp u bën 9 vite veprimtari dhe  humanitet njerzorë

tash po afrohet koha e dimrit ju bëjmë thirrje  për solidaritet

shhlp bën shpërndarjen  e ndihmave për çdo vit në pragë të dimrit ,ne ndihmojmë rrethë 70 familje si që janë familjet e  DËSHMORËVE,Invalidët dhe veteranët e skamnorët dhe kemi 3 studentë njiherit ju falemnderojmë për mbështetjen e deri tashme të shhlp /shhlp ndihmon aqë sa ju i ndihmoni  shhlp,së transparecën e kemi dëshmu qe nënt vite ne ja shpërndajmë ndihmat vetë personalishtë  der me der dorë më dorë në bashkpunim me ovl  dhe humancenter dhe shpresojmë që edhe kët vitë të kemi arsyen e vizitave të ktyre familjeve  që na presin për çdo vitë  me respekt kryesia e shoqatës

Winterthur, 31 maj 2015

Edhe sivjet, jo pa vështirësi, u mbajt Akademia e vetme përkujtimore që mbahet në diasporë, kushtuar dëshmorëve të UÇPMB-së. Mesazhi, qëllimi, realizimi i Akademisë Përkujtimore të UÇPMB-së, që mbahet me vite të tëra në Zvicër, prej një grupi shumë të vogël të atdhetarëve të Luginës së Preshevës ei ndihumuar edhe nga veprimtarë nga Kosova dhe Maqedonia, është shumë i qartë dhe nuk do komente: “Dëshmorët nuk duhet harruar, e nëse do ti harrojmë, atëherë, do të na dënoj perendia dhe historia”. 

Të japësh vërejtje për një organizim dhe të mos japësh ide të reja, apo të kontribuosh, sado pak, përvoja e tregon, se nuk është e hijshme, apo ndodhë tek ata, që nuk munden të pajtohen, se diçka e mirë po bëhet. Ndoshta, dikushi, nga ata, që do ta lexojnë këtë reportazh, do të thotë, si duket, nuk paska shkuar mirë Akademia, e ne do ti japim përgjigje, se është e pamundur të mos shkoj mirë, sepse ata pak veprimtarë, që po merren me organizimin, janë të pastër dhe nuk kanë fituar asnjë lekë për vete, por familjarët e dëshmorëve, flasin fjalë të ëmbla për organizatorët dhe i freskohet shpirti, duke e ditur, se baballarët e tyre, fëmijët e tyre, vëllau i tyre, po përkujtohet edhe në gurbet. 

 

 


 

 


Edhe shumë përgjigje të tjera do të vijnë, por nuk do të ndalemi, duke e pasur parasysh, hovin e madh të përditshmërisë sonë

 

Ndërrimi i ideve, apo mos pajtimi i ideve, nuk është kritikë e keqe, apo vëretje se nuk do të punohet mirë, por aty ka cilësi. Tekefundit, të dërgoj mesazhe vlërsimi të mirë për këto Akademi, tek i pari i shtetit shqiptarë, Dr.Sali Berisha, tek i pari i kryeqytetit shqiptarë Tirana Lulzim Basha, Ministri i Diasporës Ibrahim Makolli dhe shumë ministra, veprimtarë të tjerë, e të tjerë, personalitete të fushave të ndryshme të përditshmërisë sonë dhe më kryesora, të marrësh fjalë të mira edhe ate me lot në sy nga familjarët e dëshmorëve, shpresoj, se është kulmi i së mirës, se kjo Akademi, pavarësisht, pengesa të vogëla, duhet vazhduar edhe në të ardhmen. Sivjet, një kontribut të veçantë, pa asnjë pëtesë sa i pëket programit artistik u përkujdes, SHKA Dardania me qendrën e saj në Winterhur. Ishte z.Shefqet Cakolli, që sapo u kthyen nga festivali mbarë kombëtar nga Gjirokstra, deshtën, që të japin kontribut në këtë Akademi, që ti përkujtojmë dëshmorët. Organizatorët e Akademisë, si edhe herave tjera, e kishin ngarkesën më të madhe, që të dal si duhet Akademia dhe ashtu ndodhi, u kalua me suksesin më të mirë të mundshëm. Të gjithë musafirët, ishin ftuar, që Akademia të filloj në ora 13.30, por organizatorët, duke parë në shumë tubime se po ka vonesa të programit, e kishin caktuar këtë orarë, që të vijnë të gjithë dhe në ora 14.00 të filloj programi, pra të mos vonohen bashkatdhetarët dhe të flasin nëmes veti dhe të përshëndeten me familjet e dëshmorëve. 


Skena, si edhe herave tjera, ishte e mbushur me fotot e dëshmorëve, 28 dëshmorë, 28 drita të pashueshme, 28 rreze, 28 shpresa, 28 emra, 28 familje, një qëllim, një betim, një rilindje.


Emocione, lotë, shihje tek shumë familje të dëshmorëve, e mezi pritshin të dëgjojnë diçka, për këta dëshmorë. Kishin bërë rrugë, edhe mbi 1000 km bashkatdhetarët tanë, dikush, 800 km, vetëm e vetëm, të jetë prezent. Nga organizatorët, ishte vendosur, që vendet më të mira në sallë, ti kenë familjet e dëshmorëve dhe musafirët special, që kishin ardhur nga Bujanoci dhe Medvegja. Veprimtarët nga Dukagjini, Drenica, Anamorava, Gostivari, Bujanoci, Presheva e Medvegja, pritshin emocionet e fillimit të kësaj Akademie. Atëherë, kur u bë ora 14.00, filloi edhe Akademia, me një moderim të shkëlqyer nga Ramadan Morina. 


Kësaj here, musafirë i veçantë, ishte Jonuz Musliu, përfaqësues politik i UÇPMB-së, njëherit kryetar i LPD-së, ambasador i paqes, si dhe kryetar i Këshillit Nacional të Shqiptarëve të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës, pastaj Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇPMB-së në Preshevë, Nazmi Hajredini, konzulli i Kosovës në Cyrih z.Sali Sefa dhe shumë personalitete të tjera nga diaspora.


Në këtë Akademi edhe si herave tjera, ishin prezent, familjarët e dëshmorëve të Artan Abazit, Mitat Musliu, Komandant Lleshit-Ridvan Qazimi, komandant Terri – Shaban Ukshinit, etj, etj.


Emblema e UÇK-së dhe ajo e UÇPMB-së, ishin në anën e majtë e në anën e djathtë, të skenës, flamuri kombëtarë shqiptarë dhe ai i shtetit mikë të kombit tonë zviceranë. Nxënësit e Shoqëris Kulturo-Artistike „ Dardania“, e hapën programin duke kënduar hymnin kombëtarë.  Zenel Neziri, kryetar i Shoqatës Humanitare “Medvegja” me qendrën e saj në Fully të Valisit i shoqëruar me kryesinë e shoqatës dhe veprimtarë medvegja, kishin ardhur nga pjesa franceze e Zvicrës sikurse edhe viteve të mërparshme për ta përkrahur akademinë. Pas hymnit kombëtar, fëmijët e veshur me veshje kombëtare, të përmendur me emra dhe mbiemra dëshmorët nga moderatori, mbanin në duar fotot e dëshmorëve dhe vendoseshin në mes të skenës duke dhënë emocione të mëdha tek të gjithë të pranishmit. Moderarori i Akademisë, z.Morina përshëndeti të gjithë të pranishmit dhe  veprimtarin, njëherit kryetar i SHHLP Fazli Musliu përgjegjës i këshillit organizativ të hap Akademinë përkujtimore. Me të dalur në skenë z.Musliu, falënderoi të gjithë për pjesmarrje dhe përshëndeti familjet e dëshmorëve si dhe musafirët nga atdheu. Gjithashtu, z.Musliu, falënderoi edhe sponzorët, që ndihmuan të mbahet kjo akademi. 


Pas fjalës së z.Musliu, me një minutë heshtje u nderuan dëshmorët e kombit edhe për dëshmorët e fundit që ranë në Kumanovë.


Në vazhdim të prorgamit u dha edhe një një historik i shkurtërt të 28 dëshmorëve të UÇPMB-së, përgaditur nga publicisti Dashnim Hebibi e të realizuar nga ana teknike nga Iljaz Beqiri nga Drenica. Pas këtij dokumentari të shkurtër, që u mirëprit nga të pranishmit, në skenë u ftua për një fjalë përshëndetëse edhe Shefket Hasani, i cili krisi pushkën i pari kundër regjimit të kryekriminelit Millosheviq dhe ai u përkul para dëshmorëve, përshëndeti të pranishmit dhe përgëzoi këshillin organizativ që nuk po ndalet së organizuari për çdo vjet një Akademi të dëshmorëve.


SH.K.A „Dardania“ me qendrën e saj në Winterthur, me përgjegjësin e saj Shefqet Cakolli, i cili pa asnjë përtesë ka pranuar, që sivjet të ketë barrën kryesore të programit artistikë, u falënderua nga këshilli organizativ dhe familjarët e dëshmorëve. Kjo shoqëri, ditë më parë ishte në festivalin mbarëkombëtar në Gjirokastër dhe enkas përkëtë Akademi që në fillim të programit u paraqit me tri pika muzikore.


1. Valle instrumentale – orkestra e SH.K.A „ DARDANIA“

2. Këngë për Preshevën, këndojn vëllezërit Arbnor dhe Rrezart Kuqi

3. Këngë pë bashkimin kombëtar, këndon Hamit Shillova


Nga Presheva, sivjet ishte i pranishëm veprimtari i dëshmuar i çështjes kombëtare z.Nazmi Hajredini, që njëherit është kryetar i OVL-së për Preshevë, i cili përshëndeti të pranishmit dhe tregoi hollësisht për situatën aktuale që po mbretëron në këto troje shqiptare.Me një telegram urimi e përshëndetës u lexua nga moderatori, të cilin e kishte dërguar kryetari i Komunës së Bujanocit, Dr.Nagip Arifi.


SH.K.A Dardania në vazhdim dha një valle për nënat e dëshmorëve, luajtur nga fëmijët e shoqërisë, që të gjithë e mirëpritën me duatrokitje të mëdha dhe të cilët ishin me plot emocione, ngase e kuptuan mesazhin e qartë që kishte kjo pjesë artistike, me një përgaditje shembullore.  


Konzullit të Kosovës në Cyrih, z.Sali Sefa, i cili gjithmonë është afër mërgatës së Luginës së Preshevës, ju dha fjala dhe ai pasi përshëndeti familjet e dëshmorëve, këshillin organizativ dhe të gjithë të pranishmit, u ndalë së kujtuari, vlerën e madhe që ka kjo përkujtimore, që nuk po harrohen dëshmorët dhe duke shpresuar, se një ditë amaneti i dëshmorëve do të shkoj në vend. 


Fjala iu dha edhe z.Jonuz Musliu, i cili përshëndeti të gjithë të pranishmit, familjet e dëshmorëve dhe këshillin organizativ. Ai ndër të tjera tha, se na duhet unitet dhe punë më e madhe që të jemi aty ku duhet të jemi. 


Këngëtari i muzikës folklorike Hekuran Rexhepi me grupin e tij si edhe herave tjera, u prezentua me dy pika muzikore. Kënga e parë ishte dëshmorët e Kosovës Lindore dhe këngëtarja e re Hysnije Rexhepi që e thërrasin si Fatime Sokoli, e  cila këndojë këngën: 


Na bashkon vetëm një Shqipëri“, dhanë emocione të mëdha tek të gjithë të pranishmit.


SHKA Dardania me vallen e kaçakëve, luajtur nga grupi i burrave, me tupan, ishte edhe një herë, dëshmi e madhe, se kjo shoqëri, jo padyshim është shumë meritore jo vetëm në Zvicër e gjithë diasporën, por është një emblemë e fortë, se diaspora shqiptare ka ruajtur dhe po ruan traditën e gjuhën tonë kombëtare. Një valle e mrekullueshme, me motiv lufte, që dëgjoheshin artistikisht edhe zërat e pushkave të dëshmorëve. Pas kësaj valleje, u recituan edhe dy poezi kushtuar dëshmorëve nga nxënës të shkollës plotësuese shqipe, anëtar të SHKA Dardania. 


Me një fjalë përshëndetëse, u paraqit edhe babai i dëshmorit të UÇPMB-së, i cili edhe pse në moshë të thyer kishte ardhur enkas nga Tërnoci i Bujanocit për të marrë pjesë në këtë Akademi. Me disa fjalë të shpirtit, luti që të jemi më të bashkuar.  Edhe një poezi nga vajza e Shaban Ukshinit – Komandant Terri, ishte një emocion i papërshkrueshëm për të gjithë të pranishmit, që shiheshin me lotë në sy, ku përshkruajti mallin e prindit, që nuk e pa duke u rritur dhe tash, nipi e kërkon gjyshin  e tij. 


Gjatë programit, u falënderuan,  kryesia e Shoqatës Humanitare Medvegja, Shoqata Humanitare „Agimi“ Tërnoc, Shoqata Humanitare „ Hafez Xhaferi“ Bushtran, Hamdi Qenani,  Kumanovë, veprimtar në Zvicër, Agjensia Turistike „ Mimoza“, Preshevë, SH.K.A „ Dardania“ në Winterthur të Zvicrës, moderatori i Akademisë dhe të gjithë ata që kanë kontribuar që të organizohet kjo akademi. Në fund të kësaj Akademie, kryetari i OVL-së z.Hajredini, ndau një mirënjohje për z.Fazli Musliu dhe këshilli organizativ u ftuan në skenë, për ti nderuar disa nga të pranishmit me nga një mirënjohje, që i ndau z.Zenel Neziri kryetar i SHH Medvegja dhe Shaip Bajrami arkatar i SHHLP-së. Të gjithë të pranishmit, u ndanë të kënaqur dhe shumë të tjerë, duke bashkëbiseduar dhe duke i dhuruar lavdërata organizatorëve për organizimin dhe që të mos ndalen asnjëherë.


 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Këshilli Organizativ i Akademisë Përkujtimore të UÇPMB-së, Zvicër p¨r informata adresen elektronike www.shhlp.com
                                                                                                                        

ORGANIZATA E VETERANËVE TË LUFTËS
UÇPMB-së
                                         TELEGRAM URIMI
Organizata  e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Clirimtare për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, ju përcjell urimet më të sinqerta me rastin e mbajtjes së Kuvendit të  Katërt të Shoqatës Humanitarë të Luginës së Preshevës. Të nderauar delegate, e nderuara kryesi, i nderuari kryetarë deri tanishëm. OVL e UCPMB – së uron që mbajtja e këtij kuvendi, Shoqaten tuaj ta forcoj edhe më  shumë. Shpresojmë që ky kuvend do të shërbej që në të ardhmen të konsolidohen radhët tuaja edhe më fort,  me shpresë se do  t’i realizoni objektivat e parapara  me statusin e Shoqaten  tuaj.                          --Të nderuar të pjesëmarrës të këtij kuvendi,të Shoqatës Humanitarë "Luginës së Preshevës" por edhe diaspora kanë luajtur një rol të rëndësishëm në ngritjen e vetëdijes kombëtare te shqiptarët. Në rrugëtimin e vështirë të shqiptarëve për ta fituar lirinë dhe pavarësin aktiviteti dhe kontributi i diasporës në kanalet e historisë kombëtare ka një vend rezervuar.            OVL e UCPMB  – së, ju falënderon për kontributin tuaj me mjete  materiale ne ndihmë të aktivitetit të organizatës  tonë. Neve duke ju falënderuar për kujdesin e treguar ndaj familjarëve të dëshmorëve dhe vlerave të luftës së UCPMB –së, ju ftojmë që  edhe në të ardhmen ta thellojmë bashkëpunimin e ndërsjell. Ndihma e juaj, është shumë e rëndësishme në përpjekjet  tona të përbashkëta për ta jetësuar emanetin e dëshmorëve ne luftën tonë për liri dhe bashkim kombëtarë.
Urime dhe suksese.      Me Respekt                        Kryetarë i OVL UCPMB,së                                                                                             
Preshevë, 27. 03.2015                                                         Nazmi Hajredin
 

Me 18 Maj 2014 në Tübach SG-CH u mbajtë Akademija e dëshmorëve të UÇPMB.së

Të nderuarë Sponzorë dhe Aktivistë Vullnetarë të Akademis Përkujtimore të UÇPMB/së ju falemnderojmë përzemërsisht se pa ju vështirë të organizohen Akademitë të ktijë lloji me vlera Kombëtare:

1.Sokol Nitajë na mbështeti me mjete finaciare pa as nji hezitim

2.Bejtulla Beluli dhe Vaid Beqiri sponzorun darkën për misafirë

3.Nexhat Kadriu Mimoza 93 sponzorojë udhtimin e ekipit të RTP Presheva

4.Shpend Pirkun mezger ishte me gril  pa konpenzim

5.Ferat Rashiti punë vullnetare pregaditjen e sallës dhe shitjen e pijeve

6.Mesud Rufati ndihmoi për pregaditjen e salles me Sead Bajramin

Ju falemnderon kshilli organizativ :Fazli Musliu:Zenel Neziri:Shaip Bajrami:Nasir Rrustemi:Ferat Rashiti:Dashnim Ebibi

Gjithashtu i falemnderojmë edhe mediatë:Si Dialoguplus,TV diasporën,RTP nga Presheva,SYRI BLU,dhe të gjitha faqet elektronike që përcjellin aktivitetet tona:

Rrespektë:

Shoqat "LUGINA E PRESHEVËS Shpërndau ndihmat për vitin 2013

Kryesia e shhlp mbajti mbledhen 17.01.20013

Raporti definitiv i shhlp për Vitin 2013 u verifiku nga kryesia e shhlp dhe u aprovu në bazë të dëshmive që janë bë shpërndarja e ndihmave

U mbajtë AKADEMIJA PËRKUJTIMORE NË ZVICËR ME 26 MAJ 2013

A K T U A L E

Si mbasë disa portaleve ku kan dhon komente në lidhje me kuvendin e shhlp/së

Të nderuarë bashkkombasë jemi të detyruarë të japim disa sqarime

pse zgjidhen kryesishtë të njejtit persona ka shum arsye

1.Këta persona janë të besushëm dhe e kanë dëshmu me vite të tëra punën e pa lodhëshme transparente dhe nuk janë labila po stabila jnë të kaliturë dhe jo të koriturë punojnë për hirë të zotit dhe vetëm atijë i frigohenë

2.SHHLP është e hapurë për gjeneratat të reja dhe çdo herë kur kemi tubime ,kuvende kërkojmë kyçjen e rinisë mirpo deri sotë nukë kanë shprehë gadishmëri ne shum do t ishim të lumtur nëse na bashkangjiten të rit dhe të ja lëm punën rinisë po në shhlp së ka përfitime vetëm harxhime personale dhe kjo mundët të jet arsya e rinis tonë

3.Sa i përket familjeve të burgosur në beograd na vjen keqë shum për këto familje dhe duhetë të ju përkujtoimë se shhlp ka qenë e para që ka reagu dhe ka ndihmu këto familje me nji her pas rastitë dhe kemi ndërtu shtëpi Faton Hajdarit dhe dëshirojmë sa ma parë të kthehen në familjet e veta.me respekt kryesia e shhlp zvicër.

NGA SHHLP JU NDA MIRNJOHJE SALI SALIHUT 30 Mars 2013

Në kuvendin e shhlp ju nda mirënjohje nji psonaliteti të shquarë të luginës SALI SALIHUT dhe kët mirnjohje në emër të familjes Salihu e pranoi vllau i Salihut MEMET SALIHU

Salihu jo pse ishte antarë i shhlp/së  që nga filimi por ishte nji aktivistë i çështjes kombëtare,humanitare,dhe atë që së munde të ja thoshte njerzve e thoshte për mesë botimeve të librave se njerzit së të kuptojnë nga nji her edhe kur je drejtë ,kemi pasë rastin të bashkëpunojmë dhe jemi krenarë që e kemi pasë nji shokë si Salihu dhe i qoftë dheu i lehtë i Luginës ishala zoti në Xhenet na takon

kryesia e shhlp:

U mbajtë protesta në Bruksell me 09.02.2013

Kryetari Fazli Musliu dhe Shaip Bajrami nga vizita në BelgjikëFoto desing Bujamin Mustafa

Keni mundsi ti shikoni foto te aktiviteteve 1991/2011

U mbajt kuvendi zgjedhor me 08.01.2011


Ferat Rashiti

Sponzor i faqes

www.shhlp.com

2016

udhtoni komod me agjensin

Presheva BYRO

Nat:0793438643

Faqe e madhe për njerëz humanë ejani edhe ju 30.Fr antarsi vjetore

 

hape konton për AHIRET kush jep me dorë të vetë zoti e çonë inshalla në XHENETË

info:0762165199

shhlp.2006@hotmail.com

info@shhlp.com

Postkonto: Gossau SG

 Konto ne Franga

A  D  R  E  S  A

Humanitärer Verein

Lugina e Presheves

CH:9200 Gossau SG

Postkonto:85-112906-3 

 iban bic nga shtetet tjera

IBAN:CH220900 0000

 8511 2906 3

BIC: POFICHBEXXX

A D R E S A

Konto e SHHLP ne Euro

Humanitärer Verein

Lugina e Presheves

9200 Gossau SG

Euro:91-281805-9


Konto numri i SHHLP-se

Dega ne Belgjik Beneluks

DEXIA BANK:

Kon Nr:779-5912465-58

 shhlp.2006@hotmail.com